Nya datorspel vi ser fram emot

Det nya året är här, och med det kommer såklart nya datorspel som (förhoppningsvis) kommer ta oss med storm. Det finns en hel del titlar att se fram emot under 2018, och vi har listat några av dem här.

BattleTech

Det här spelet har funnits i betaversion ett tag, men nu kommer äntligen hela spelet i sin fulländade version. Främst är det här ett spel som kommer slå inom singel-spel, men det finns även en version där man kan spela multiplayer. Man spelar som ledaren för ett lönnmördar-gäng, där man letar efter högsta pris för sina tjänster. Det här spelet ser riktigt snyggt ut, och det finns en hel del snygga twister i storyn som definitivt kommer hålla spänningen uppe.

Biomutant

Alla fans av mutanter och science fiction – se hit! Det här är ett spel som låter karaktärerna ta på sig biologiska mutationer och robotiska lemmar, vilket kan göra deras fightstil individuellt och unikt. Det gäller att skydda världen från inkräktare, genom att slåss för sitt liv. Det här kan vara början till en ny era inom fight-spel, eftersom det kombinerar många olika genrer i ett.

Vampyr

Det är tidigt 1900-tal i London, och Dr Jonathan Reid har precis blivit förvandlad till vampyr. Hans uppdrag är att hitta ett botemedel mot den epidemi som drabbat staden, samtidigt som det gäller att slåss mot både vampyrer och zombies. Det gäller också att hålla den goda doktorn vid liv, vilket innebär att du måste välja vilka människors blod att dricka. Vilka människor du väljer kommer ge konsekvenser för spelet, så det gäller att vara smart. Det här är ett annorlunda spel med många olika facetter, vilket definitivt kommer ge en bättre spelupplevelse än många andra vampyrspel.

Sea of Thieves

Det här är ett piratspel som har varit på gång sedan 2016, men nu är äntligen dagen kommen. I Sea of Thieves kan man antingen spela som ensam pirat eller, och detta är kanske det bästa alternativet, så kan man slå sig samman med andra spelare och tillsammans sköta en egen båt där alla blir tilldelade en egen roll. Mycket mer än så finns faktiskt inte att läsa officiellt, men så länge vi vet med oss att det här är ett spel där vi antingen kan segla de sju haven, hänga i en hamn eller spendera all vår tid småfulla på bryggan, så är vi definitivt intresserade!

A way out

Vårt femte och sista tips är A way out, ett spel som börjar med flykt från fängelset och fortsätter med olika äventyr nödvändiga för att behålla friheten. En twist är att man alltid spelar två och två, en spelare per karaktär, vilket innebär att ens teamwork måste sitta perfekt för att få spelet att fungera. Svårt, absolut, men också himla roligt.