Fantasy fotboll har blivit världens nya hobby

De senaste åren har det varit en fullkomlig explosion av spelare som har vänt sig till fantasy fotboll för att fylla upp sina bettingmöjligheter. För alla som gillar att utnyttja bonuserbjudanden online så kan vi rekommendera att bli en av de som bygger sitt egna lag inom fotbollen, du kommer garanterat att hitta ännu en anledning till att följa alla matcher under säsongen. Att ha fantasy fotboll som hobby är stort i många delar av världen, och det började med den amerikanska fotbollen. För dig som kanske ännu inte har gett dig in i denna sport är fantasy fotboll ett perfekt sätt att hitta en ingång och komma igång med att lära dig mer om hur sporten fungerar – och vilka spelare som levererar.

Att göra sitt intresse till en hobby

Det finns många sportfantaster som sitter framför TV:n varje vecka för att följa sitt favoritlags framgångar, men det kan ibland finnas en känsla av att det kan vara lite tomt efteråt. När matchen är över finns det inte mycket mer för tittaren att göra – om du inte börjar med fantasy fotboll, det vill säga. Att köra ff kommer att lägga till en ny dimension i hur du ser på sport, och du kommer definitivt få utbetalning på all den kunskap du samlat på dig under åren.

Det är också ett bra tillfälle att plocka fram sin inre besserwisser, eftersom detta är din chans att överbevisa både dig själv och dina kompisar att du vet mer om sporten och om dess spelare än vad både domare och tränare gör. Genom att bygga ditt egna lag kan du få sporten precis dit du vill – och få pengar på köpet.

Kom igång direkt på draften

Det är i april som det drar igång på riktigt. Det är nu som draften av nya spelare är på gång, och du som ska sätta ihop ett nytt lag måste såklart ha koll på spelarna som kommer att dyka upp i laguppställningen. Det krävs en del research för att bli den bästa inom ff, och du har gott om tid på dig innan säsongen börjar. Kolla på försvarare och anfallare, läs på om statistik och se till att hålla ett öga på hur ryktena går kring vilken spelare som kommer att plockas först, allt detta kan du sedan använda till din fördel.

Det som händer är alltså att du själv skapar ett lag som du tror kommer vara bättre än alla andras egenkomponerade lag. Du väljer ut spelare i alla positioner, och du får dessutom reserver som sitter på bänken tills du behöver dem på plan. För varje bra match “dina” spelare gör får du poäng, detta räknas även om du till exempel har en spelare vars lag förlorar men som ändå lyckas ta hem många poäng i sin individuella prestation, du kommer då få lite tröstpoäng.

Några saker att hålla reda på

Det finns massvis av tips om hur du bygger det bästa laget och hur du utnyttjar dina reserver under året, men det viktigaste är att du håller koll på detaljerna. Kom ihåg att det är spelarna som du plockar ut, inte laget de spelar för. Se till att inte glömma bort att fantastiska spelare kan hittas i lite sämre lag, och förblindas inte av de stora namnen i sporten, det är inte alltid de har den bästa statistiken.