Roliga sällskapsspel att spela med dina vänner

Finns det något roligare än att umgås med sina bästa vänner? Att spela spel och skratta tillsammans skapar de bästa minnena. Ni lär känna varandra på en helt ny nivå. Den blygaste människan du känner förvandlas utan förvarning till en girig och hänsynslös maktkämpe, och den mest pratglada av dina vänner kan plötsligt inte säga tre ord på fem sekunder. Här kommer nio sällskapsspel som du vill ha hemma för att utmana dina vänner på.

Catan

Med sin invecklade regelbok och många tilläggsspel har Catan snabbt blivit ett av de mest populära och älskade sällskapsspelen. Catan är ett riktigt roligt spel för tre till fyra spelare. Upptäck land, erövra världen och härska över ditt rike.

På 5 Sekunder

Har du en vän som alltid har något att säga? För den som tror sig vara kvicktänkt och öppensinnad så är På 5 Sekunder det bästa spelet att utmana sig själv med. Hur svårt kan det egentligen vara att komma på tre ord på fem sekunder? Perfekt spel för stora och små grupper.

Med andra ord

Att förklara ett enkelt litet ord kan väl inte vara så svårt, eller? Bästa vänner och nya vänner, allt handlar om hur bra du är på att så snabbt som möjligt förklara de enklaste orden med andra ord.

Ticket to ride

Känner du för att upptäcka världen? Gör det genom en tågresa. Bygg din tågbana med hjälp av list och taktik. Passa dig så att inte någon av dina kära medspelare blockerar din sträcka och förstör ditt resmål.

Trivial Pursuit

Dags för frågesport! Sedan 1982 har Trivial Pursuit utmanat människor runt hela världen med sina kluriga frågor. Trodde du att du visste allt? Trivial Pursuit kommer att få dig på andra tankar.

Dixit

Utmana din kreativitet och pröva Dixit. Med sina vackra, charmiga bildkort är allt du behöver göra att hitta på ett ord eller en mening som beskriver det du ser. Låt dina vänners fantasi flöda fritt när de sen ska hitta en bild till din beskrivning. Sedan kan gissningsleken börja och poängen rulla in. 

Jenga

Det gamla klassiska spelet jenga blir aldrig omodernt. För den som vill krydda spelet och öka spänningen så kan ni alltid lägga till straffregler för den som får tornet att rasa. Klarar du av att snurra tio varv och sedan dra ut en jengakloss utan att få hela tornet att rasa?

HINT (Kan du ta en hint?)

Den perfekta blandningen av Med andra ord, Draw something, charader och musiklek: HINT (Kan du ta en hint?) har allt i ett. Två lag utmanar varandra på en mångsidig tvekamp.

Rappakalja

Ett av tidernas bästa spel för stora sällskap. Ju fler deltagare, desto bättre. Hur långt kan du dra en lögn? Hur lättlurade är dina vänner egentligen? Kan du hitta sanningen bland alla usla lögner?